La Calçotada 2022 va comentar amb bon peu. Ben aviat va arribar el Francesc amb el seu remolc ple se sarments eixuts que, al seu moment, van fer la flamarada adequada per fer una bona cuita dels calçots…
Una mica després, components de l’equip habitual, el Martí i el Joan, es van cuidar de subministrar el queviures típics: les mongetes, les botifarres blanques i negres, la cansalada, el pa i els components addicionals, com l’oli, la sal, el vi i el cava.
Alhora, un altre equip preparava les taules on havem de fer la calçotada i es tractava de posar-les -les taules- de manera que cap Badocaire donés l’esquena a cap Badocaire. I ho van aconseguir. El Paco i el Martí, van trobar la solució. Bravo!.
Quan va ser l’hora, diversos voluntaris van servir a les taules els paquets de calçots embolcallats en paper de diari… i va començar la calçotada pròpiament dita. A peu dret, com mana la tradició!
Després, els Badocaires afamats, plats en ma, van fer cua per acostar-se a les olles que els cuiners comandats pel Manolo, tenien a punt per servir les menges com ara les botifarres, la cansalada , les mongetes, el pa , l’oli, la sal etc.. Va aparèixer el vi, el cava i algú va dir. que no hi ha all i oli? i el Paco va donar instruccions per tal que els seus col·laboradors del Club Petanca fessin all i oli pels Badocaires…
Després, va venir la coca de vidre, de forner, no de l’altra mena, i els postres, com sempre, van volar.
Cafès i gotes, gintònics i cubates que va servir el bar del club, van posar colofó distès i corda a la ja llarga tertúlia…
Quan es va recollir tota la deixalla pròpia de l’àpat, encara es va allargar la tertúlia i va desaparèixer el que va caure a la taula, en un digne fi de festa de la Calçotada 22.!
Noblesa obliga: Cal donar les gràcies al Paco Esteban que ens proporciona poder gaudir de les instal·lacions del Club Petanca Martorall, on ens hi trobem com a casa. Moltes gràcies!